Turnir u ritmičkoj gimnastici "PIRUETA CUP"

Pirueta cup je jedinstven turnir koji klub održava tradicionalno u decembru. Projekat smo pokrenuli sa ciljem stvaranja jednakih mogućnosti za gimnastičarke nacionalnog i međunarodnog nivoa.

Prvi „Pirueta cup“ je održan 29.12.2014. godine u sportskoj dvorani „Partizan“ u Visokom. Učestvovale su sve tadašnje članice kluba iz Visokog i Kaknja koje su se predstavile sa pripremljenim vježbama za taj nastup.​

Drugi „Pirueta cup“ je bio turnir na državnom nivou, a održao se u novoizgrađenoj dvorani Franjevačkog samostana u Visokom. Turnir je okupio preko 150 takmičarki iz cijele Bosne i Hercegovine, koje su u Visokom pokušale da osvoje medalje u svojim konkurencijama. Unutar samog takmičenja, pored revijalnog dijela rekreativnih vježbi, takmičarke KRG “Pirueta” iz Visokog ostvarile su veoma zavidne rezultate sa ukupno osvojenih 12 medalja.

Glavni sponzor takmičenja bila je Općina Visoko, te uprava Franjevačke klasične gimnazije “Visoko”, Vispak, Kent i Kovo komerc.

Treći „Pirueta cup“ se održao u sportskoj dvorani Franjevačkog samostana u Visokom. Na turniru je učestvovalo 7 klubova i 280 takmičarki koje su se predstavile u individualnom i grupnom programu.

Čast da otvori turnir pripala je predstavnici Općine Visoko, Koso Amili, dok se prisutnim obratio i fra Stipo Alančak, predstavnik Franjevačkog samostana u Visokom. Klubovi koji su učestvovali su: -KRG“ BosnaGym“ -KRG „Sloboda“ -„KRG“ Visoko“ -„KRG“ Victoria“ – „KRG“ Arabesque“ -„KRG“ Hana“.

Glavni sponzor ovog turnira je bila Općina Visoko, te Vispak i d.o.o Deep reklame.

Accordion Content