O TRENERICI

Trenerica Kluba ritmičke gimnastike Pirueta Visoko

Amina Hadžimehanović, rođena je 1993. godine u Zenici. Osnovnu i srednju školu je završila u Visokom, dok je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu –odsjek za Orijentalnu filologiju, turski jezik i književnost. Od ranog djetinstva trenirala je ritmičku gimnastiku kod  Aide Hadžić, trenutne predsjednice i trenerice kluba „BosnaGym“ u Sarajevu.

Nakon prestanka bavljenjem ritmičkom gimnastikom usmjerila se u trenerske vode, te u junu 2013. godine završila sudijski seminar po vodstvom Dragane Terzić (FIG „expert“ brevet sudija) u organizaciji Gimnastičkog saveza Bosne i Hercegovine i stekla licencu Nacionalnog sudije nivoa III, a 03.02.2018 pod vodstvom Chiriac Daniele (FIG brevet sudije) stekla licencu Nacionalnog sudije nivoa II.

Od marta 2016. je član Upravnog odbora Gimnastičkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine (GSFBiH), a od januara 2017. član Upravnog odbora Sportskog saveza Općine Visoko.

Ispred Sportskog saveza Općine Visoko u okviru manifestacije “Izbor sportiste” prima posebnu nagradu za doprinos u razvoju sporta Općine Visoko za 2017. godinu.

AMINA HADŽIMEHANOVIĆ